Доступність посилання

ТОП новини

Вакарчук: концерт – не місце для заяв про президентство


Український співак і публічний діяч Святослав Вакарчук
Український співак і публічний діяч Святослав Вакарчук

Український співак і публічний діяч Святослав Вакарчук заявив в ексклюзивному коментарі Радіо Свобода, що свідомо не оголошував про свої президентські амбіції на масштабному концерті в Києві 24 серпня.

«Навіщо? Хіба це площадка для цього? Треба ж знати, куди в платті ходити, а куди в кросівках», – відповів Вакарчук на запитання кореспондента проекту «Настоящее время» на полях щорічної зустрічі «Ялтинської європейської стратегії» 15 вересня.

На одній із панелей форуму на запитання журналіста BBC, ведучого програми HARDtalk Стівена Сакура з приводу балотування в президенти України Святослав Вакарчук відповів: «Те що мені дійсно подобається в шоу-бізнесі – це можливість тримати в напрузі … Інколи, це не обов’язково має бути конференція YES, можеш зустріти людину на вулиці і розмовляючи з нею прийняти рішення», – відповів лідер гурту «Океан Ельзи».

На думку Вакарчука, владу в Україні мають взяти в свої руки люди, яким дійсно довіряє суспільство. Він додав, що готовий працювати задля змін у країні. «Я готовий міняти країну. Я не думаю, що «грати в політику» це хороше формулювання для тих речей, про які ми зараз говоримо. Я вже втомився від цих ігор в політику. Вони вже 27 років цим займаються, і я не хочу щоб ми «гралися в політику» – хочу щоб щось робили», – сказав публічний діяч.

15-та щорічна зустріч «Ялтинської Європейської Стратегії» (YES) відбувається в Києві 13–15 вересня 2018 року. Цього року тема форуму – «Майбутнє покоління всього». У роботі конференції беруть участь понад 600 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських активістів та експертів із 28 країн світу. Вже п’ять років вереснева зустріч відбувається замість окупованої Ялти в столиці України.

XS
SM
MD
LG