Доступність посилання

ТОП новини

«Справа хабаря для НАБУ і САП»: суд арештував другого фігуранта з можливістю застави у 84 млн грн


Ухвала може бути оскаржена протягом п’яти днів
Ухвала може бути оскаржена протягом п’яти днів

Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про тримання під вартою відстороненого з посади першого заступника начальника Головного управління Державної податкової служби в Києві Миколи Ільяшенка – підозрюваного у справі про хабар керівництву антикорупційних органів України.

Згідно з рішенням, яке суд оголосив 15 червня, Іляшенко перебуватиме під вартою протягом 60 діб, до 10 серпня включно.

Суд також визначив як альтернативний запобіжний захід можливість внесення застави у розмірі 84 мільйонів 80 тисяч гривень.

У разі внесення застави підозрюваний має дотримуватися, зокрема, таких обов’язків: прибувати до слідчого за його викликом, не виїздити з Києва без дозволу слідчого чи прокурора, носити електронний браслет.

Ухвала може бути оскаржена протягом п’яти днів.

14 червня ВАКС заарештував на 60 діб, до 10 серпня, із можливістю внесення застави у 40,3 мільйона гривень Андрія Кічу, якого називають директором з правових питань газовидобувної компанії «Бурісма», власником і керівником якої є ексміністр екології часів президентства Віктора Януковича, Микола Злочевський.

Третій із затриманих фігурантів справи – колишній керівник одного з департаментів ДФС України, якого у САП називали «довіреною особою ексміністра екології», його ім’я публічно наразі не вказувалось.

12 червня детективи НАБУ задокументували факт надання хабаря керівництву антикорупційних органів у 6 мільйонів доларів. Пізніше у САП уточнили, що йшлося про 5 мільйонів доларів, а ще 1 мільйон знайшли в автомобілі податківця, що був призначений йому як посередникові. Усього затримали трьох осіб. За повідомленнями антикорупційних органів, хабаря давали за закриття справи щодо власника компанії «Бурісма», екчиновника Миколи Злочевського, який нині перебуває у розшуку.

13 червня керівники САП і НАБУ заявили, що до справи про пропозицію хабаря можуть бути причетні працівники Офісу генпрокурора. В ОГП заявили про проведення службового розслідування.

У компанії «Бурісма» раніше запевниили, що Микола Злочевський не причетний до справи з пропозицією хабаря керівникам антикорупційних органів.

XS
SM
MD
LG