Доступність посилання

ТОП новини

В останній тиждень перед Великоднем всі служби проходитимуть без паломників – Ватикан


8 березня папа Римський Франциск вперше звернувся з недільною проповіддю до вірян за допомогою інтернет-трансляції
8 березня папа Римський Франциск вперше звернувся з недільною проповіддю до вірян за допомогою інтернет-трансляції

Префектура Папського дому повідомила, що богослужіння Страсного тижня у Ватикані відбуватимуться без участі паломників, а до 12 квітня загальні аудієнції папи Римського та молитва «Ангел Господній» відбуватимуться онлайн та по телебаченню.

«Підтверджено проведення всіх запланованих на пасхальне тридення богослужінь. Наразі вивчається спосіб їх проведення та участі в них, що враховуватиме заходи безпеки, впроваджені з метою запобігання поширенню вірусу. Про ці способи буде повідомлено після їхнього остаточного визначення, беручи до уваги розвиток епідеміологічної ситуації», – повідомили у Ватикані.

8 березня папа Римський Франциск порушив багатовікову традицію і вперше звернувся з недільною проповіддю до вірян не з Апостольського палацу, а за допомогою інтернет-трансляції. Метою такого кроку стало запобігання поширенню коронавірусу.

Серед країн ЄС найбільше випадків зараження коронавірусом зафіксовано в Італії – понад 21 тисяча, близько 2 тисяч людей одужали, приблизно 1,5 тисячі людей померли.

Християни західного обряду цьогоріч святкуватимуть Великдень 12 квітня. Християни східного обряду – на тиждень пізніше, 19 квітня.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG