Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі вшанували пам’ять «Сармата»


Люди вшанували Віталія «Сармата» Олешка хвилиною мовчання
Люди вшанували Віталія «Сармата» Олешка хвилиною мовчання

У Запоріжжі на майдані Героїв Революції гідності відбулася акція вшанування пам’яті бердянського активіста та учасника бойових дій на Донбасі Віталія «Сармата» Олешка, якого вбили напередодні.

Люди принесли квіти і фотопортрет «Сармата» до пам’ятника Героям Революції та вшанували вбитого хвилиною мовчання.

«Вимога в нас завжди у всіх була одна, законна – провести об’єктивне розслідування і виявити всіх винних. Щоб вони понесли відповідне покарання, бо одна людина натиснула на курок, а інша – сказала на нього натиснути. Всі слідкують, всі дивляться, чим це закінчиться, що скаже поліція, що на це відповість влада. Всі хочуть об’єктивного, чесного розслідування», – розповів один з учасників акції Олексій Швачко.

Убивство сталося вдень 31 липня на території готелю, що належить родині Олешка: невідомий зайшов на його територію і здійснив два постріли.Наразі за підозрою у вбивстві «Сармата» затримали 5 людей.

У квітні 2018 року Віталій «Сармат» Олешко організував у Запоріжжі мітинг проти голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля. Учасники акції звинувачували посадовця у занедбанні Молочного лиману, де минулого року внаслідок несвоєчасної очистки русла лиману стався масовий замор риби. Окрім того, активісти заявляли, що на ремонт дороги Василівка – Енергодар виділили півмільярда гривень, проте ремонт так і не відбувся.

Віталій «Сармат» Олешко також неодноразово публічно виступав з критикою роботи бердянської міської влади.

XS
SM
MD
LG