Доступність посилання

ТОП новини

Віра у ЗСУ та сім’я допомагають більшості українців зберігати стійкість під час війни – опитування


Більшість опитаних (58%) зазначили, що задля перемоги готові терпіти труднощі через війну кілька років
Більшість опитаних (58%) зазначили, що задля перемоги готові терпіти труднощі через війну кілька років

Більшість українців кажуть, що віра у Збройні сили України, а також сім’я та близькі допомагають їм зберігати стійкість під час війни з Росією. Про це, зокрема, свідчать дані соціологічного дослідження групи «Рейтинг».

«Віра в Збройні Сили України (86%) та сім’я і близькі (61%) – основні фактори, що допомагають опитаним зберігати стійкість під час війни з Росією. Третина зазначили, що таким фактором є щоденна праця (31%), до чверті – віра у державу, релігія, чи віра у Бога. По 12% зазначили, що сприяють їхній стійкості, участь у волонтерстві та зборах коштів, а також міжнародна допомога», – йдеться в дослідженні.

Також більшість опитаних (58%) зазначили, що задля перемоги готові терпіти труднощі через війну кілька років.

«11% зазначили, що готові потерпіти близько року, 12% – кілька місяців. Не готові терпіти труднощі – 11% опитаних, найбільше таких – серед бідних прошарків населення (23%)», – кажуть соціологи.

Соціологічна група «Рейтинг» проводила опитування 6-11 червня 2023 року методом телефонного інтерв’ю серед 1200 повнолітніх респондентів на всій території, за винятком тимчасово окупованих. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення.

XS
SM
MD
LG