Доступність посилання

ТОП новини

Гібридні сили здійснили на Донбасі сім обстрілів удень 25 серпня – штаб


Втрат серед українських військових немає, ідеться у вечірньому зведенні
Втрат серед українських військових немає, ідеться у вечірньому зведенні

Упродовж доби 25 серпня, від 7:00 до 18:00 підтримувані Росією бойовики сім разів порушили режим припинення вогню, двічі – із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

Втрат серед українських військових немає, ідеться у вечірньому зведенні.

Дивіться також: Cучасна зброя України на Михайлівській площі у Києві

В угрупованні «ЛНР» заявили вдень 25 серпня, що українські військові впродовж минулої доби (24 серпня – ред.) випустили по контрольованих бойовиками територіях «понад 30 снарядів».

В угрупованні «ДНР» нарахували за цей же період «понад 150 боєприпасів», випущених українськими військовими, і повідомили про пошкодження 13 домоволодінь.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі 27 червня оголосила про чергове «всеосяжне, стале і безстрокове припинення вогню» з 1 липня, з 00.01 за київським часом, цього разу з нагоди жнив. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно. Новий режим припинення вогню оголошений з 29 серпня.

Це була вже четверта спроба домовитися про перемир’я лише за 2018 рік. Припинення вогню й раніше проголошувалися як безстрокові, але сторони відразу звинувачували одна одну в порушеннях. При цьому сторони щоразу заперечують свою вину і посилаються на провокації противника.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG