Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові не постраждали на Донбасі минулої доби – штаб


Упродовж минулої доби, 4 вересня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил стала більш напруженою, проте була цілком контрольованою, заявляють у штабі ООС
Упродовж минулої доби, 4 вересня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил стала більш напруженою, проте була цілком контрольованою, заявляють у штабі ООС

Втрат серед українських військових протягом доби 4 вересня і з початку доби 5 вересня в зоні конфлікту на сході України немає, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил у ранкових даних із фронту.

«Упродовж минулої доби, 4 вересня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил стала більш напруженою, проте була цілком контрольованою. Російські окупанти 24 рази відкривали вогонь по позиціях наших військ», – йдеться в повідомленні.

За даними військових, підтримувані Росією бойовики вели вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, на одній з ділянок застосували протитанкові ракетні комплекси.

«Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил в районах населених пунктів Щастя, Трьохізбенка, Кримське, Майорськ, Новгородське, Піски, Красногорівка, Мар'їнка, Богданівка, Гнутове, Лебединське, Водяне та Широкине. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил не допущено», – йдеться в заяві штабу ООС.

Україна готується до наступу Росії з Азовського моря
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:30 0:00

В угрупованнях «ДНР» і «ЛНР» наразі не повідомляють про бойові дії в регіоні.

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі домовилася про чергове перемир’я, починаючи з півночі 29 серпня. Рішення ухвалили у зв’язку з початком навчального року. Однак в перші ж години ОБСЄ зафіксувала порушення домовленостей.

Раніше схожі режими тиші також не дотримувалися, сторони звинувачували в порушеннях одна одну.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG