Доступність посилання

ТОП новини

Один військовий загинув, 3 поранені через обстріли на Донбасі – штаб


У штабі ООС заявляють, що, незважаючи на дію «шкільного» перемир'я, підтримувані Росією бойовики щодня збільшують кількість обстрілів
У штабі ООС заявляють, що, незважаючи на дію «шкільного» перемир'я, підтримувані Росією бойовики щодня збільшують кількість обстрілів

Один український військовий загинув, троє були поранені протягом доби 5 вересня внаслідок бойових дій у зоні конфлікту на сході України, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

«Незважаючи на дію «шкільного» перемир'я, противник щодня збільшує кількість обстрілів», – заявляють військові. За даними штабу ООС, підтримувані Росією бойовики минулої доби обстріляли українські позиції в районах населених пунктів Сизе, Станиця Луганська, Кримське, Новотошківське, Золоте, Шуми, Новгородське, Опитне, Піски, Красногорівка, Мар'їнка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Лебединське, Водяне та Широкине.

Крім того, за повідомленням, бойовики обстріляли з великокаліберних кулеметів житловий сектор населеного пункту Красногорівка, внаслідок чого виникла пожежа і був пошкоджений житловий будинок.

В угрупованні «ДНР» ввечері 5 вересня звинуватили українських військових в обстрілі сіл Ленінське і Комінтернове. За повідомленням, ніхто не постраждав.

Угруповання «ЛНР» наразі не повідомляє про бойові дії в регіоні.

Що роблять російські військові на Донбасі? (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:31 0:00

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі домовилася про чергове перемир’я, починаючи з півночі 29 серпня. Рішення ухвалили у зв’язку з початком навчального року. Однак в перші ж години ОБСЄ зафіксувала порушення домовленостей.

Раніше схожі режими тиші також не дотримувалися, сторони звинувачували в порушеннях одна одну.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG