Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України відреагувало на плани виборів в угрупованні «ДНР»


МЗС про вибори в угрупованні «ДНР»: ці провокаційні дії Росії свідомо підривають Мінські домовленості
МЗС про вибори в угрупованні «ДНР»: ці провокаційні дії Росії свідомо підривають Мінські домовленості

Призначення виборів ватажка угруповання «ДНР» порушують зобов’язання Росії як сторони Мінських домовленостей, заявило Міністерство закордонних справ України.

«Ці провокаційні дії Росії свідомо підривають Мінські домовленості і будуть здатні звести нанівець наполегливі міжнародні зусилля з врегулювання ситуації, що виникла внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України та окупації нею частини суверенної території нашої держави», – заявили в МЗС.

У відомстві вважають, що у випадку проведення голосування його результати будуть «юридично нікчемними, не створюватимуть жодних правових наслідків та не будуть визнані ані Україною, ані світовою спільнотою».

«Закликаємо міжнародних партнерів надати чітку оцінку таким діям Кремля та посилити політико-дипломатичний тиск на Російську Федерацію, у тому числі шляхом запровадження проти неї додаткових санкцій, аби спонукати її повернутися до виконання взятих на себе зобов’язань», – зазначили в МЗС.

Угруповання «ДНР» призначило вибори свого лідера на 11 листопада. Це суперечить Мінським угодам, згідно з якими місцеві вибори на нині непідконтрольних Україні територіях можливі лише після політичного врегулювання конфлікту, у відповідності до українського законодавства та за стандартами ОБСЄ.

31 серпня ватажок угруповання «ДНР» Олександр Захарченко загинув унаслідок вибуху в ресторані в центрі контрольованого бойовиками Донецька.

XS
SM
MD
LG