Доступність посилання

ТОП новини

До України прямують сім кораблів з вугіллям. Зеленський каже: нікого не залишать без світла і тепла


Зеленський спростував інформацію про можливі відключення енергопостачання в країні
Зеленський спростував інформацію про можливі відключення енергопостачання в країні

До України прямує сім кораблів з вугіллям, що повністю закриє потребу енергетичної галузі до кінця року, заявив у відеозверенні в понеділок президент Володимир Зеленський.

«Нестачі не буде. Крім українського вугілля, буде сім кораблів Panamax, які вже прямують і прибудуть до українських портів найближчим часом. Вугілля, яке ми доставляємо морем, повністю закриває потреби енергетичної сфери до кінця цього року. У разі необхідності такі ж наші дії закриють потребу до кінця всього опалювального сезону», – сказав президент.

При цьому він підкреслив, що Україна не купує вугілля на окупованих територіях.

Для протидії енергетичній кризі додатково запущені в роботу два блоки на Рівненській і Запорізькій АЕС, ще один блок Запорізької АЕС буде запущено до кінця листопада, сказав Зеленський.

При цьому Зеленський спростував інформацію про можливі відключення енергопостачання в країні та закликав не дивитися телеканали, які її поширюють.

«Держава нікого не залишить без світла і тепла», – наголосив Зеленський.

Днями Міністерство енергетики повідомило, що запровадило заходи, що дозволять зекономити до 500 тисяч тонн вугілля на місяць для стабільного проходження опалювального сезону.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG