Доступність посилання

ТОП новини

Суд у США ухвалив звільнити колишню військову Челсі Меннінґ


Челсі Меннінґ
Челсі Меннінґ

Суд e США ухвалив негайно звільнити з в`язниці колишню військову США, інформаторre WikiLeaks Челсі Меннінґ, повідомляє Reuters.

У 2013 році Меннінґ була засуджена на 35 років ув’язнення за оприлюднення через WikiLeaks сотень тисяч секретних документів щодо воєн в Іраку і Афганістані. У 2017 році вона була помилувана колишнім президентом США Бараком Обамою незадовго до того, як він залишив Білий дім. Торік Челсі Меннінґ знову опинилася за ґратами через відмову свідчити у справі засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа.

13 березня Меннінґ мала постати перед судом, але 12 березня суд ухвалив, що свідчення Меннінґ у справі Ассанжа більше не потрібні.

Напередодні судового засідання Меннінґ вчинила спробу самогубства. Її адвокати пояснили це тим, що ізоляція через небажання давати свідчення на процесі, який Меннінґ вважає недостатньо відкритим, завдає шкоди її психіці. Це була третя спроба самогубства Меннінґ, про яку стало відомо ЗМІ.

Розслідування у справі WikiLeaks триває кілька років. США зараз домагаються екстрадиції засновника сайту WikiLeaks Джуліана Ассанжа, який перебуває за ґратами у Великій Британії.

XS
SM
MD
LG