Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі Януковича оголосив перерву після дій адвокатів


 Після початку виступу прокурора адвокати вимагали виголосити клопотання, а згодом залишили залу засідань
Після початку виступу прокурора адвокати вимагали виголосити клопотання, а згодом залишили залу засідань

Оболонський районний суд Києва 1 серпня оголосив до 14:00 перерву в розгляді справи за звинуваченням екс-президента України Віктора Януковича в державній зраді. Цьому передував початок стадії дебатів: свою позицію розпочала викладати сторона обвинувачення.

У суді були присутні два адвокати – платний, Олександр Байдик, і наданий державою, Віктор Овсянников. Після початку виступу прокурора адвокати вимагали виголосити клопотання, а згодом залишили залу засідань.

Оголошуючи перерву, суддя Владислав Дев’ятко заявив, що проінформує Центр безоплатної юридичної допомоги про дії адвоката, призначеного державою, який без дозволу суддів залишив залу засідань. Суддя клопотатиме, щоб Центр безоплатної юридичної допомоги або зобов’язав повернутися адвоката Овсянникова, або зобов’язати прийти нового адвоката, призначеного державою.

31 серпня в судовому засіданні ще один адвокат Януковича Віталій Сердюк відмовився брати участь у дебатах сторін і заявив відвід всьому складу суду.

Суддя Дев’ятко вказав, що через дії сторони захисту призначені раніше дебати зірвано.

Судові дебати у справі колишнього президента Віктора Януковича за звинуваченням у державній зраді мали розпочатися 30 липня, але не відбулися через неявку представників сторони захисту.

Слідство звинувачує Януковича за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 27 (державна зрада), ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни); ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки). Справу розглядає Оболонський районний суд Києва.

Янукович виїхав з України в лютому 2014 року після розстрілів на Майдані. Наразі президент-утікач переховується за кордоном.

XS
SM
MD
LG