Доступність посилання

ТОП новини

Януковича у справі про держзраду представляє новий адвокат


Новий адвокат Януковича: захисники адвокатського об'єднання Aver Lex фактично подали заяву про вихід із цієї справи
Новий адвокат Януковича: захисники адвокатського об'єднання Aver Lex фактично подали заяву про вихід із цієї справи

Обвинувачуваного в державній зраді екс-президента України Віктора Януковича представляє новий адвокат – Олександр Горошинський, який також захищає інтереси екс-беркутівців у справі про масові розстріли учасників Євромайдану 20 лютого 2014 року.

«Захисники адвокатського об'єднання Aver Lex фактично подали заяву про вихід із цієї справи, оскільки клієнт доручив їм представляти його інтереси в міжнародних інстанціях. Крім того, захисники публічно заявили про те, що на них чинився тиск із боку Генеральної прокуратури і генерального прокурора», – заявив Горошинський.

Він попросив Оболонський районний суд про тримісячну перерву в засіданнях для того, щоб він міг ознайомитися зі справою, зазначивши, що матеріали в проваджені нараховують 76 томів. Це клопотання відхилили.

Після того, як суд залишив без розгляду заяви про відвід державного захисника Юрія Рябовола, Горошинський заявив відвід колегії суду. Його також відхили.

Слідство звинувачує Віктора Януковича в державній зраді, пособництві у веденні агресивної війни та пособництві в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки. Справу розглядає Оболонський районний суд Києва.

16 серпня Оболонський районний суд Києва перейшов до стадії дебатів у цій справі. У цей день прокуратура попросила засудити екс-президента до 15 років тюрми.

Янукович виїхав з України в лютому 2014 року після розстрілів на Майдані. Наразі екс-президент переховується за кордоном.

XS
SM
MD
LG