Доступність посилання

ТОП новини

У Єгипті оголошені смертні вироки десяткам членів «Мусульманського братства»


Прихильник «Мусульманського братства» з портретом поваленого президента Мухаммада Мурсі, 2015 рік
Прихильник «Мусульманського братства» з портретом поваленого президента Мухаммада Мурсі, 2015 рік

У Єгипті засудили до смерті 75 членів ісламістського руху «Мусульманське братство». 41 із них перебуває під арештом, понад 30 людям вирок оголошений заочно. Рішення суду надане на затвердження верховному муфтію Єгипту. Усі засуджені звинувачені в злочинах, скоєних у дні протестних сутичок із поліцією після повалення президента Мухаммада Мурсі в 2013 році.

У цілому в участі в нелегальних протестах у серпні 2013 року і пов’язаних з ними злочинах, таких, як убивство і вандалізм, звинувачуються понад 700 осіб. Наступні засідання суду в цій справі відбудеться у вересні 2018 року.

Під час сутичок поліції з протестувальниками в Єгипті в серпні 2013 року, за даними правозахисної організації Amnesty International, було вбито понад 800 демонстрантів. Влада країни повідомляє про понад 40 загиблих поліцейських і стверджує, що багато з учасників протесту були озброєні.

Протести розпочалися після повалення президента Мухаммада Мурсі, який входив до лав «Мусульманського братства», провідної політичної сили єгипетських ісламістів. У вересні 2013 року діяльність руху була визнана в Єгипті незаконною. Через кілька місяців єгипетський уряд визнав «Мусульманське братство» терористичним угрупуванням. Мурсі був засуджений до трьох років в'язниці за дискредитацію системи правосуддя.

XS
SM
MD
LG