Доступність посилання

ТОП новини

Учасниці «Євробачення» Аlyona Аlyona і Jerry Heil закрили збір на відбудову школи на Дніпропетровщині


Українські співачки, учасниці «Євробачення-2024» Alyona Alyona і Jerry Heil збирали кошти на відновлення зруйнованої внаслідок російських атак школи на Дніпропетровщині
Українські співачки, учасниці «Євробачення-2024» Alyona Alyona і Jerry Heil збирали кошти на відновлення зруйнованої внаслідок російських атак школи на Дніпропетровщині

Учасниці «Євробачення» Аlyona Аlyona і Jerry Heil, які посіли третє місце на пісенному конкурсі, закрили збір на відбудову гімназії в селі Велика Костромка Криворізького району Дніпропетровщині, яка була пошкоджена через атаки армії РФ. Співачки назбирали 1 мільйон гривень в рамках кампанії «Мій голос відбудовує», яка тривала місяць, – з 25 квітня по 25 травня.

Про це повідомили самі співачки та ініціатива United24.

Зробити пожертву можна було через сторінку проєкту на сайті United24. Visa та «Ощадбанк» подвоювали відповідні платежі, зроблені картками Visa та «Ощадбанк».

Директорка Великокостромської гімназії Ольга Дашко розповіла Радіо Свобода 26 травня, що проєкт відновлення закладу вже готовий. Збір коштів також триває – у рамках інших ініціатив.

Після ракетних ударів, а також атак з важкої артилерії школа частково зруйнована, але, за висновками експертизи, підлягає відбудові.

«Наша школа – частково зруйнована: повністю – ліве крило, два спортзали, кабінет групи продовженого дня, зруйновані всі класи початкової школи, кабінет іноземної мови, кабінет інклюзивного навчання. Руйнування великі. Ми сподіваємося, що навіть якщо збір коштів повністю завершиться, відбудова школи розпочнеться тоді, коли дозволить безпекова ситуація. Від нас воєнні дії зараз – за 25-30 кілометрів», – сказала директорка.

У самій гімназії також долучилися до збору коштів на відбудову, розказала Ольга Дашко. Зокрема, замовили 400 ключів-брелоків – копій символічного «ключа від школи», які дарували тим, хто робив донати.

«Ми думаємо, що потім на кожному ключику можна буде написати ім’я жертводавця і повісити на «дереві життя», яке, як ми думаємо, буде на відкритті відновленої школи. Були випадки: люди за кордоном, але вони нам задонатили, і ми зберігаємо їм їхні ключики – щоб вони взяли участь в акції», – зазначила вона.

Раніше українські співачки, учасниці «Євробачення-2024» Alyona Alyona і Jerry Heil оголосили збір коштів на відновлення зруйнованої внаслідок російських атак школи на Дніпропетровщині. Це ініціатива платформи UNITED24 – глобальної ініціативи з підтримки України, яку запустили в перші місяці масштабної війни. Тоді організатори поставили за мету зібрати на «Євробаченні» 10 мільйонів гривень донатів на школу у Великій Костромці на Криворіжжі.

Форум

XS
SM
MD
LG