Доступність посилання

ТОП новини

Від початку року на Донбасі загинули 29 цивільних – Гуґ


Олександр Гуґ заявляє, що бойовики систематично перешкоджають представникам ОБСЄ здійснювати моніторинг на окупованих територіях
Олександр Гуґ заявляє, що бойовики систематично перешкоджають представникам ОБСЄ здійснювати моніторинг на окупованих територіях

Від початку року і до кінця липня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 161 жертву військових дій серед цивільного населення на Донбасі. Про це 3 серпня повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Гуґ під час свого виступу скайпом на прес-конференції «Оперативна інформація щодо безпеки в Україні та діяльності СММ ОБСЄ».

«З 1 січня і до липня СММ підтвердило 161 випадок жертв серед цивільного населення. 29 загинули, 132 було поранено», – сказав Гуґ.

Також представник ОБСЄ, який зараз перебуває в Новоазовську, повідомив, що Спеціальна моніторингова місія зафіксувала 400 випадків порушення режиму припинення вогню лише минулої неділі, 29 липня. За весь минулий тиждень ця цифра склала понад чотири тисячі порушень.

Читайте також: «Україна проти Росії: як стягнути збитки за руйнування Криму і Донбасу»

Також Гуґ повідомив про розміщення 57 одиниць озброєння з порушенням лінії відведення: 44 одиниці на окупованих територіях і 13 – на території, підконтрольній українському уряду.

Окремий акцент представник СММ зробив на тому, що підтримувані Росією бойовики чинять перешкоди в роботі спостерігачів ОБСЄ.

«На двох блокпостах тут, неподалік від Новоазовська, ми стикалися з обмеженнями приблизно 40 разів з 26 червня. Далі на схід, ближче до непідконтрольної урядові ділянки кордону між Україною і Росією ситуація була ще гіршою. У невеликому містечку Сєдове, де сьогодні нам із колегами вкотре відмовили у доступі, патрулям місії відмовляють у доступі, починаючи з лютого», – стверджує він.

Російська гібридна агресія проти України почалася навесні 2014 року і частково захопила Донецьку й Луганську області. Унаслідок військових дій на сході України з квітня 2014 року в цьому регіоні загинули понад 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG