Доступність посилання

ТОП новини

На Закарпатті через коронавірус обмежують рух перевалами


27 березня закриваються два з чотирьох перевалів, які з’єднують Закарпаття із Львівщиною та Івано-Франківщиною
27 березня закриваються два з чотирьох перевалів, які з’єднують Закарпаття із Львівщиною та Івано-Франківщиною

На Закарпатті з 27 березня закривають два з чотирьох перевалів, які з’єднують область із Львівщиною та Івано-Франківщиною, інші два працюватимуть у посиленому режимі, повідомив виконувач обов’язків голови Закарпатської облдержадміністрації Олексій Гетманенко.

За його словами, буде призупинено рух автомобільного транспорту шляхом виставлення блок-постів на Ужоцькому та Вишківському перевалах. На Яблунецькому та Абранському перевалах будуть виставлені контрольно-пропускні пункти.

«Сьогодні о 16:00 запрацюють у посиленому режимі Нижні Ворота. Там будуть працівники патрульної поліції, буде медик. Кожна людина, яка буде заїжджати на територію Закарпатської області, буде оглянута на загальний стан, перевірена температура. У разі, якщо будуть покази на госпіталізацію, є визначений алгоритм дій», – сказав Олексій Гетманенко.

Рішення про закриття перевалів ухвалили напередодні на засіданні штабу тимчасової протиепідемічної комісії при ОДА для протидії поширенню коронавірусу. Йшлося про закриття перевалів з 00:00 27 березня. Але поки що проводяться технічні роботи, які повинні завершитися до вечора, повідомив керівник облдержадміністрації.

Закарпаття продовжує приймати українців з-за кордону. Поки що, за інформацією Олексія Гетманенка, розпоряджень про закриття кордонів область не отримувала.

За даними Закарпатської облдержадміністрації, з 18 до 26 березня на територію області в’їхали 11 754 людей, у тому числі 7774 закарпатців. Із загальної кількості 118 осіб – з Італії, в тому числі 41 закарпатець. За останню добу в область заїхала 1381 особа (з цього числа 945 закарпатців).

На сьогодні на Закарпатті зафіксовано лдин випадок захворюваності на COVID-19.

XS
SM
MD
LG