Доступність посилання

ТОП новини

На Закарпатті зафіксували перший випадок захворювання на COVID-19


Доставка пацієнта до лікарні, ілюстративне фото
Доставка пацієнта до лікарні, ілюстративне фото

Лабораторія Міністерства охорони здоров’я підтвердила перший випадок захворювання на COVID-19 на Закарпатті, повідомили 26 березня в пресслужбі облдержадміністрації.

68-річну мешканку Мукачева протестували на наявність вірусу ще 23 березня в одному з медичних закладів міста. Результат, за даними пресслужби Мукачівської міськради, виявився позитивним. Для підтвердження даних біоматеріал для аналізу надіслали до Києва.

Жінка з 23 березня перебуває в обласній інфекційній лікарні. За інформацією директора інфекційної лікарні Михайла Поляка, хвора могла перебувати вдома на самоізоляції під наглядом дільничного лікаря. «Але зважаючи, що це в області перший випадок, її направили в інфекційну лікарню», – повідомив Михайло Поляк.

Зранку 23 березня жінка звернулась до сімейного лікаря телефоном. У результаті розмови було ухвалене рішення про необхідність тестування. Чоловік хворої повернувся 20 березня з Італії. За словами , результати аналізу в чоловіка пацієнтки показав відсутність коронавірусу.

У Закарпатській облдержадміністрації запевняють, що всі контактні особи встановлені. Їм рекомендовано знаходитися на 14-тиденній самоізоляції. У під’їзді будинку та на прилеглій території проведено дезінфекцію.

Кількість підтверджених хворих на коронавірусну інфекцію зросла до 156, повідомило Міністерство охорони здоров’я вранці 26 березня. Хвороба зареєстрована в більшості областей України та в Києві. Усього зафіксовано 5 летальних випадків від COVID-19 в Україні. Один пацієнт одужав.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG