Доступність посилання

ТОП новини

В Україні для обсервації прибулих з-за кордону готовий 61 заклад – ОП


Згідно з рішенням уряду, ті, хто приїжджає з-за кордону, має проходити обов'язкову обсервацію
Згідно з рішенням уряду, ті, хто приїжджає з-за кордону, має проходити обов'язкову обсервацію

В Україні вже готовий 61 заклад для обсервації українців, які прибувають з-за кордону, повідомляє Офіс президента. За повідомленням, про це йшлося на селекторній нараді президента Володимира Зеленського з представниками уряду і державних відомств, залучених до запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.

«Усі пункти мають бути перевірені, там повинні бути необхідні умови для ізоляції й обов’язково – для комфортного проживання», – сказав Зеленський.

Секретар координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко заявив, що в ці об’єкти – готелі й санаторії – направили окуляри, костюми і маски для захисту людей.

За повідомленням ОП, на нараді йшлося про процедуру ротації людей, які прибувають на обсервацію. «Було вирішено, що їм робитимуть ПЛР-тести на п’ятий-шостий день після вильоту. За умови негативного результату, тобто відсутності інфікування коронавірусом, людей відправлятимуть на самоізоляцію додому», – йдеться в повідомленні.

Згідно з рішенням уряду, ті, хто приїжджає з-за кордону, має проходити обов'язкову обсервацію (це не самоізоляція у власних домівках, а перебування усіх осіб, що повернулися з однієї країни в одному місці).

30 березня готель «Козацький», який належить Міністерству оборони України, розмістив у себе на 14 днів 100 громадян, які прибули з Балі та Катару.

Родич евакуйованих з Балі коментує ситуацію із обсервацією
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:37 0:00

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG