Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі закидали червоною фарбою афіші фільму про Петлюру


Афіші кінопрем’єри про Стимона Петлюру закидали червоною фарбою у Запоріжжі, 6 вересня 2018 року
Афіші кінопрем’єри про Стимона Петлюру закидали червоною фарбою у Запоріжжі, 6 вересня 2018 року

У Запоріжжі невідомі закидали червоною фарбою афіші з анонсом кінопрем’єри «Таємний щоденник Симона Петлюри», що були розміщені на будівлях місцевих кінотеатрів імені Довженка та імені Маяковського. На місці події нападники також залишили листівки з написом «Петлюра – кат єврейського народу». Як розповіли кореспонденту Радіо Свобода у кінотеатрі імені Довженка, інцидент стався вранці 6 вересня. Наразі установа працює у звичайному режимі.

«О 10:04 це трапилось. Підбігли двоє хлопців, вилили дві банки фарби. Наші працівники за ними побігли – не догнали. Поліція одразу приїхала, зафіксували», – розповіла директор кінотеатру Марина Кудерчук.

Керівництво кінотеатру також повідомило, що побоюються повторного нападу та можливості пошкодження кіноекрану, тому розпочали переговори з дистриб’ютором щодо заміни кінострічки «Таємний щоденник Симона Петлюри» на іншу в прокаті.

Працівники кінотеатру імені Маяковського за відсутності керівництва відмовились коментувати інцидент. У касах установи кореспонденту Радіо Свобода повідомили, що через інцидент кінотеатр не працює сьогодні до 18:00 години. Наразі стрічка «Таємний щоденник Симона Петлюри» є у розкладі сеансів кінотеатру імені Маяковського, також тут можливо придбати квітки на її показ.

Читайте також: «Таємний щоденник Симона Петлюри» руйнує радянський міф про Петлюру-бандита

Поліція проводить перевірку щодо обох випадків. По її закінченню інцидентам буде надано відповідну юридичну кваліфікацію, повідомили правоохоронці.

6 вересня по Україні стартував кінопоказ стрічки «Таємний щоденник Симона Петлюри». Фільм розповідає про останні роки життя у паризькій еміграції головного отамана військ Української Народної Республіки і голови Директорії УНР.

«Таємний щоденник Симона Петлюри» став переможцем восьмого конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно, отримавши фінансування з держбюджету у розмірі 23,6 мільйона гривень.

XS
SM
MD
LG