Доступність посилання

ТОП новини

Нові затримання журналістів в Білорусі


У Білорусі ОМОН біля офісу кампанії «БєлаПАН». Мінськ, 7 серпня 2018 року
У Білорусі ОМОН біля офісу кампанії «БєлаПАН». Мінськ, 7 серпня 2018 року

У Білорусі затримали чотирьох журналістів видання Realt.by і ще одного журналіста з іншого видання.

Як повідомляє білоруська служба Радіо Свобода, ці затримання відбуваються у рамках так званої справи «БєлТА».

7 серпня білоруські силовики затримали 8 редакторів та журналістів незалежних ЗМІ, їх звинувачують у несанкціонованому доступі до платної стрічки новин державного агентства «БєлТА». Слідчі прийшли з обшуками до двох найпотужніших інтернет-ресурсів країни – інтернет-порталу Tut.by та агентства «БєлаПАН».

Слідчий комітет Білорусі розслідує кримінальну справу за статтею про «несанкціонований доступ до комп'ютерної інформації». Приводом до порушення справи стала заява державного інформаційного агентства «БєлТА» про збої під час здійснення доступу до інформації для передплатників, які надавалися «БєлТА».

Читайте також – «Справа журналісток» у Білорусі: слідчі дії паралізували працю двох незалежних ЗМІ

За версією слідства, затримані журналісти мали «неправомірний доступ» до стрічки новин «БєлТА» протягом останніх двох років, що було понад 15 тисяч несанкціонованих підключень. Головний редактор інформаційного агентства «БєлаПАН» Ірина Левшина заявила, що в її агентства немає платної підписки на «БєлТА», але вони використовували замітки з загальнодоступного сайту «БєлТА» із посиланнями на джерело.

XS
SM
MD
LG