Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський створив координаційну раду з протидії поширенню коронавірусу


Згідно з указом, Зеленський очолить раду
Згідно з указом, Зеленський очолить раду

Президент України Володимир Зеленський створив координаційну раду з протидії поширенню спричиненого коронавірусом захворювання COVID-19. Про це йдеться в указі президента, оприлюдненому на його сайті.

Згідно з указом, Зеленський очолить раду.

«Утворити координаційну раду з протидії поширенню COVID-19 як консультативно-дорадчий орган при президентові України, основним завданням якого є моніторинг ситуації та напрацювання пропозицій щодо здійснення ефективних заходів, спрямованих на протидію поширенню COVID-19 в Україні», – йдеться в указі.

Згідно з документом, координаційна рада з протидії поширенню COVID-19 має право:

  • отримувати в установленому порядку від державних органів та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій інформацію, документи і матеріали;
  • запрошувати на засідання та заслуховувати інформацію представників міністерств, інших центральних і місцевих органів виконавчої влади, керівників державних підприємств, установ та організацій з питань, що належать до її компетенції.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила про пандемію через спалах коронавірусної інфекції. 12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

В Україні на сьогодні лабораторно підтверджені 5 випадків COVID-19, одна людина померла.

Детальний план протиепідемічних заходів для Києва – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:57 0:00

XS
SM
MD
LG