Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський анонсував створення діалогової платформи «Мир Донбасу», до якої залучать жителів окупованих територій


Зеленський виступив на Мюнхенській конференції з питань безпеки
Зеленський виступив на Мюнхенській конференції з питань безпеки

Президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки, що Україна ініціює створення громадської діалогової платформи «Мир Донбасу», до якої мають бути залучені як мешканці тимчасово окупованих територій, так і ті, хто був змушений покинути свій дім через бойові дії. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Він наголосив, що влада готова до діалогу з мирним населенням», але не з тими, «хто є невизнаним з точки зору міжнародного права, а отже, не може представляти місцеве населення».

«Я багато разів спілкувався зі звичайними людьми з тимчасово окупованих територій. Та об’єктивно голос Донбасу – це не тільки їхня думка. Це ще як мінімум півтора мільйона донеччан і луганців, які були змушені покинути свій рідний дім. Саме тому ми ініціювали створення громадської діалогової платформи «Мир Донбасу», до якої вони мають бути залучені», – сказав Зеленський.

На його думку, «учасники цієї платформи мають бути залучені до консультацій на мінському майданчику й брати активну участь в обговоренні свого майбутнього у складі єдиної України».

14 лютого відкрилася триденна Мюнхенська конференція з безпеки за участі 35 очільників держав та урядів.

XS
SM
MD
LG