Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський подякував НАТО за «визнання вагомого внеску України»


Президент України Володимир Зеленський і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ на пресконференції в Києві, 31 жовтня 2019 року
Президент України Володимир Зеленський і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ на пресконференції в Києві, 31 жовтня 2019 року

Президент України Володимир Зеленський відреагував на рішення НАТО, згідно з яким Україна стала учасницею програми альянсу «Партнерство розширених можливостей».

«Вдячний членам Альянсу за визнання вагомого внеску України в спільні операції з підтримання миру у світі. Статус Партнера розширених можливостей НАТО – практичне рішення, яке дозволить Україні та Альянсу ще краще взаємодіяти заради спільної безпеки», – написав Зеленський у твітері.

Україна стала учасницею програми НАТО «Партнерство розширених можливостей», повідомили міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та офіційний сайт Північноатлантичного альянсу 12 червня.

Приєднання до програми НАТО «Партнерство розширених можливостей» не передбачає перспективи членства в альянсі.

Таке приєднання дає Україні можливість, забезпечити оперативне планування на ранніх стадіях кризи та розширити діалог в обміні розвідувальними даними. Також програма передбачає участь у спільних навчаннях та можливість для українських військових обіймати посади в Міжнародному військовому штабі НАТО та інших командних структурах альянсу.

Україна вже співпрацює з НАТО в межах Комплексного пакету допомоги, а також виконує Річну національну програму, яка містить набір реформ, що наближують країну до стандартів НАТО.

XS
SM
MD
LG