Доступність посилання

ТОП новини

«Україна не просить надто багато»: Зеленський розповів, що потрібно для захисту від агресії Росії


Для того, щоб захистити міста від російської агресії Україні потрібні системи протиповітряної оборони та бойові літаки, каже Володимир Зеленський
Для того, щоб захистити міста від російської агресії Україні потрібні системи протиповітряної оборони та бойові літаки, каже Володимир Зеленський

Для того, щоб захистити міста від російської агресії Україні потрібні системи протиповітряної оборони та бойові літаки, зазначив президент Володимир Зеленський у зверненні до учасників Дельфійського економічного форуму.

«Україна не просить надто багато. Нам потрібні системи ППО та бойові літаки, які можуть захистити наші міста від російського терору. Кілька десятків систем та достатня кількість сучасних винищувачів – і взагалі не буде проблеми російської авіації та бомб. Нам потрібна артилерія, щоб відсувати фронт і повертати нормальне життя на окуповану Росією землю. І нам потрібна справедливість – такий тиск на Росію, який не дасть Путіну змоги збільшувати його воєнний потенціал: щораз більші санкції проти Росії, конфіскація путінських активів і нуль толерантності до російської дезінформації», – наголосив Зеленський.

Він підкреслив, що «все це може бути абсолютно реальним і залежить тільки від політичної волі партнерів».

«Путін (президент РФ Володимир Путін – ред.) може заповнювати своєю агресією лише дефіцит рішень світу. Дефіцит, який надто затягується. Можна перемогти в цій війні. Але не дефіцитами здобувається перемога», – підсумував президент.

У Дельфійському економічному форумі беруть участь президенти Греції, Чорногорії та Словенії, а також представники політичної та експертної спільнот багатьох країн.

Напередодні президент України Володимир Зеленський заявив, що в разі, якщо Конгрес США не схвалить військову допомогу для протистояння вторгненню Росії, Україна «програє війну».

Сенат США на нічному засіданні 13 лютого підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву. Проте Палата представників, де більшість мають республіканці, досі не розглянула цей законопроєкт. Значна частина республіканців орієнтується на колишнього президента Дональда Трампа, який критично висловлювався про цей законопроєкт.

Форум

XS
SM
MD
LG