Доступність посилання

ТОП новини

Для зриву контрнаступу Росії потрібно підготувати «великий резерв» – Зеленський


Україна має підготувати «значний особовий склад» та мати резерв серед військових для того, щоб зривати контрнаступальні дії російської армії, каже Володимир Зеленський
Україна має підготувати «значний особовий склад» та мати резерв серед військових для того, щоб зривати контрнаступальні дії російської армії, каже Володимир Зеленський

Україна має підготувати «значний особовий склад» та мати резерв серед військових для того, щоб зривати контрнаступальні дії російської армії, зазначив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю.

За словами президента, наразі на фронті ситуація «складна, але стабілізована». Сили РФ не просуваються, «а там, де вони йдуть вперед, їх відкидають назад», але і українські військові мають успіхи та «роблять кроки вперед».

«Всі ці бойові дії у більшості своїй, 90% – це все схід України. Це різні напрямки, не тільки Авдіївка. Але зараз ситуація стабілізована, згідно з доповіддю військових, з якими я щоденно в контакті», – розповів Зеленський.

Однак він впевнений, що «Україні необхідно підготовити значний особовий склад для того, щоб зривати контрнаступальні дії ворога».

«Він має бути підготовлений, укомплектовані бригади, які приходять замість тих, хто зараз стоїть. Бригади, які повинні будуть підготовлені, а значить має бути підготовлений великий об’єм резерву. Резерву не просто з молодих хлопців та юнаків, а з людей, які з досвідом, які пройшли бойове злагодження та мають бойовий досвід», – сказав Зеленський.

За даними Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби на фронті відбулося 80 бойових зіткнень, українські війська відбили російські атаки на шести напрямках.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) 4 квітня припустили, що російські війська, можливо, збільшують загальний темп своїх наступальних операцій в Україні. В ISW зауважують, що інтенсифікація російських механізованих наступальних операцій відбувається, як правило, одночасно з посиленням ударів по українських енергетичних об'єктах.

Раніше аналітики ISW припускали, що російське командування може зосередити свою прогнозовану наступальну операцію наприкінці весни-влітку 2024 року на заході Донецької області, сподіваючись використати стійке, але незначне просування російських сил у цьому секторі.

Форум

XS
SM
MD
LG