Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський розповів про спецнараду, на якій обговорювалася протидія російським авіабомбам


«Альтернатив не може бути – Україні потрібні системи й тактики, які дадуть змогу захищати наші позиції, наші міста й громади від цих бомб», – сказав Володимир Зеленський у своєму відеозверненні. Фото ілюстративне
«Альтернатив не може бути – Україні потрібні системи й тактики, які дадуть змогу захищати наші позиції, наші міста й громади від цих бомб», – сказав Володимир Зеленський у своєму відеозверненні. Фото ілюстративне

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на спецнараді щодо українського виробництва озброєнь обговорювалася протидія російським керованим авіабомбам – «ще треба дуже багато зробити».

За його словами, учасниками наради на базі РНБО та Ставки були секретар РНБО Олександр Литвиненко, начальник Генштабу Анатолій Баргилевич, віцепремʼєр-міністр Михайло Федоров та очільник Мінстратегпрому Олександр Камишін.

«Щодо нашого, українського, виробництва РЕБ, дрони, наша ракетна програма, наша протидія російським керованим авіабомбам. Складна тематика, і якщо щодо РЕБ, дронів, ракетної програми ми бачимо хороші тенденції, то з протидією російським бомбам ще треба дуже багато зробити. Деталі сьогодні обговорили. Альтернатив не може бути – Україні потрібні системи й тактики, які дадуть змогу захищати наші позиції, наші міста й громади від цих бомб», – сказав він у своєму відеозверненні.

За його словами, зараз керовані авіабомби – це фактично «основний інструмент російського терору й просування окупанта».

Читайте також: В Україні діє мережа секретних заводів із виробництва зброї – El Mundo

Також Зеленський, коментуючи ситуацію на фронті, заявив, що нині максимум уваги усьому прикордонню – не лише у Харківській області, але й на Сумщині.

«Говорив сьогодні з генералом Сирським – щодо фронтової ситуації. Доповідь Головкома була вранці і от нещодавно. Напрямки основних боїв не змінились. Це передусім Покровський та інші донецькі напрямки. Також Купʼянський напрямок на Харківщині. Максимум уваги – усьому прикордонню зараз, і не лише у Харківській області, але й також на Сумщині», – сказав він.

Сили РФ активно застосовують КАби для атак українських населених пунктів та позицій українських військових. Зокрема, ці бомби інтенсивно застосовувалися під час російського наступ на північ Харківщини.

За даними Зеленського, лише за квітень 2024 року російські війська випустили по Україні понад 3200 керованих авіабомб.

Форум

XS
SM
MD
LG