Доступність посилання

ТОП новини

Земельна реформа: Рада затвердила порядок продажу земельних ділянок на електронних аукціонах


За закон проголосували 272 народних депутати за мінімально необхідних 226
За закон проголосували 272 народних депутати за мінімально необхідних 226

Верховна Рада України 18 травня ухвалила в цілому законопроєкт №2195 про внесення змін до Земельного кодексу України та закону України «Про оренду землі» щодо продажу на електронних аукціонах земельних ділянок, які перебувають у державній і комунальній власності, або прав на них.

За закон проголосували 272 народних депутати за мінімально необхідних 226. У повному складі не підтримали закон фракції ОПЗЖ та «Батьківщини».

Згідно з пояснювальною запискою до документа, він забезпечує публічність і прозорість продажу та передання в користування земельних ділянок державної та комунальної власності в електронній системі торгів, проведених в інтернеті у форматі аукціону в режимі реального часу.

Автори змін до законодавства вважають, що ухвалення цього документа дасть можливість оптимізувати законодавство з питань продажу та передання в користування земельних ділянок державної та комунальної власності, удосконалить і прискорить механізми й процедури її продажу та передання, підвищить економічну ефективність проведення аукціонів і збільшить надходження до державного та місцевих бюджетів.

XS
SM
MD
LG