Доступність посилання

ТОП новини

Більш як через 4 доби після землетрусу в Туреччині з-під завалів ще дістають живих людей


Рятувальники транспортують чоловіка, витягнутого живим з-під завалів у місті Хатай, Туреччина, 10 лютого 2023 року
Рятувальники транспортують чоловіка, витягнутого живим з-під завалів у місті Хатай, Туреччина, 10 лютого 2023 року

Більш як через чотири доби після землетрусів, які сколихнули південну Туреччину на початку цього тижня, рятувальні роботи все ще тривають, і фахівці продовжують витягати з-під завалів живих людей, повідомляє агенція Anadolu.

Хлопчика-немовля Юсуфа Хусейна та його семирічного брата Мухаммеда врятували з-під завалів у провінції Кахраманмараш, де був епіцентр землетрусів. Двох людей, у тому числі дитину, також витягли в районі Нізіп провінції Газіантеп на 105-ту годину з часу землетрусу. Команда рятувальників з Китаю витягла жінку Ясемін з-під завалів у провінції Малатья через 105 годин.

У Хатаї собака Вінус допомогла командам рятувальників врятувати життя свого господаря, а також її власне. Коли рятувальні команди викликали людей, які вижили під уламками будівлі, гавкання собаки привело рятувальників до неї та її власника Дуйгу через.

Від підземних поштовхів магнітудою 7,7 і 7,6, що сталися 6 лютого, постраждали понад 13 мільйонів людей у 10 провінціях Туреччини, а також у сусідній Сирії. Число загиблих перевищило вже 20 тисяч.

XS
SM
MD
LG