Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики 6 разів обстріляли позиції ООС на Донбасі, без втрат – штаб


Український військовий на позиції облаштованій на териконі поблизу Новотроїцького, грудень 2019 року
Український військовий на позиції облаштованій на териконі поблизу Новотроїцького, грудень 2019 року

Бойовики незаконних збройних угруповань шість разів обстріляли позиції Операції об’єднаних сил в зоні бойових дій протягом доби 7 лютого, повідомляє штаб ООС.

При цьому, як зафіксували в штабі, вони застосовували заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 міліметри, міномети калібрів 120 та 82 міліметри, протитанкові ракетні комплекси, гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю.

За зведенням, в районі оперативно-тактичного угруповання «Схід» було два обстріли по позиціях ООС: поруч із Новомихайлівкою та Василівкою. Ще чотири обстріли зафіксували в районі угруповання «Північ».

Читайте також: «Хочу, щоб окупанти просили вибачення в мого міста». Переселенець розповів, чому вирішив служити в українських військах (рос.)​

«Двічі поблизу населеного пункту Оріхове – зі ствольної артилерії калібру 122 міліметри противник випустив п’ять снарядів, з міномету калібру 120 міліметрів – сім мін та 23 міни з 82-міліметрового міномету, а також вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів; поруч з Кримським – з протитанкового ракетного комплексу – два постріли; в районі населеного пункту Гладосове – зі станкового протитанкового гранатомету – два постріли, а також противник вів вогонь з великокаліберного кулемету та стрілецької зброї», – йдеться в зведенні.

У штабі додають, що з початку доби бойовики обстріляли позиції українських військових під Оріховим з артилерійських систем та мінометів. Загиблих та поранених серед військовослужбовців ООС, за даними штабу, немає.

Бойовики незаконних збройних угруповань «ЛНР» та «ДНР», своєю чергою, звинувачували ЗСУ в обстрілах окупованих ними територій 7 лютого.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG