Доступність посилання

ТОП новини

Нацбанк передає телеканал «БТБ» Міністерству інформаційної політики


Нацбанк передає Міністерству інформаційної політики телеканал «БТБ», повідомляє рес-служба НБУ в Facebook.

«Таким чином, Національний банк підтверджує реалізацію плану щодо виведення непрофільних активів із балансу банку. Ми впевнені, що передача телеканалу «БТБ» Міністерству інформаційної політики України стане внеском Національного банку в справу якісного і всебічного донесення до українських та іноземних глядачів об’єктивної інформації про Україну, формування на цій основі позитивного ставлення до нашої держави у світі», – заявив заступник голови Національного банку України Владислав Рашкован.

За його словами, інвестиції Нацбанку в телеканал «БТБ» у попередні роки становили 220 мільйонів гривень, а витрати на його утримування – приблизно 60-70 мільйонів гривень на рік (із них половину становили витрати на персонал у кількості близько 200 працівників).

Усі активи телеканалу «БТБ» будуть передані Міністерству інформаційної політики.

18 березня уряд ухвалив розпорядження про передачу телеканалу «БТБ» Міністерству інформаційної політики. На базі телеканалу «БТБ» планують створити канал іноземного мовлення Ukraine Tomorrow.

22 березня міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що впродовж місяця Міністерство інформаційної політики України запустить телеканал мовлення іноземною мовою Ukrainian Tomorrow.

За його словами, телеканал буде створений на противагу російським пропагандистським каналам інформації.

Канал функціонуватиме переважно на кошти державної телерадіокомпанії «УТР», також фінансову підтримку надаватимуть наші партнери із Європи і США, зазначив Стець.

XS
SM
MD
LG