Доступність посилання

ТОП новини

У Росії розслідують погрози вбити журналістку «Еха Москви»


У столиці Росії Москві поліція порушила кримінальну справу за скаргою журналістки радіостанції «Ехо Москви» Каріни Орлової на погрози на її адресу, повідомила станція на своєму сайті.

Прес-служба поліції, зі свого боку, інформує, що Орловій надали цілодобову охорону.

Сама журналістка написала у фейсбуці, що погрози вона почала отримувати ще після радіоефіру 8 січня. У тій передачі, яку вона вела, обговорювали прокремлівського голову Чечні Рамзана Кадирова, який перед тим назвав опозиціонера Михайла Ходорковського своїм особистим ворогом і ворогом усіх мусульман через його висловлювання. Також темою передачі був напад на редакцію французького журналу «Шарлі Ебдо».

За словами Орлової, погрози її життю надходили від цілком конкретних людей із прізвищами й іменами, які дають підстави припустити, що йдеться про вихідців із Кавказу.

На початку нинішнього місяця, в березні, російська поліція також починала розслідувати заяви про погрози на адресу іншого журналіста «Еха Москви» Сергія Пархоменка.

Ця радіостанція часто виступає з поміркованою критикою влади Росії. Після вбивства 27 лютого опозиціонера і критика Кремля Бориса Нємцова виникли побоювання, що наступними цілями можуть стати й інші критики російської влади.

XS
SM
MD
LG