Доступність посилання

ТОП новини

Медики Ємену: через авіаудари загинули 39 людей


Руїни будинків після авіаудару поблизу аеропорту Сани, Ємен, 26 березня 2015 року
Руїни будинків після авіаудару поблизу аеропорту Сани, Ємен, 26 березня 2015 року

Єменські медики повідомляють про загибель щонайменше 39 людей внаслідок двох днів авіаударів Саудівської Аравії і створеної нею коаліції по позиціях шиїтських повстанців Хуті в Ємені. Хто саме є серед загиблих – мирні жителі чи повстанці – наразі невідомо.

Саудівська Аравія і створена нею коаліція другий день продовжує завдавати повітряні удари по позиціях шиїтського повстанського угруповання Хуті в Ємені, наступ якого змусив президента Ємену до втечі.

Західні новинні агенції цитують місцевих жителів, як заявляють, що вранці авіаударів зазнав президентський палац у Сані.

Серед інших цілей авіаударів були військові об’єкти в нафтовидобувному регіоні Маріб і військово-повітряна база Анад на північ від південного портового міста Аден, повідомляють місцеві чиновники.

За даними незалежного єменського сайту Barakish.net, місто Саада, де базують Хуті, поблизу кордону з Саудівською Аравією, також було обстріляне вночі.

Президент Ємену Абед-Раббо Мансур Хаді після втечі з Ємену прибув до Саудівської Аравії.

Саудівська Аравія і її союзники в Перській затоці вважають, що шиїтські повстанці в Ємені діють за підтримки Ірану, щоб отримати контроль над Єменом, і заявляють про намір зупинити наступ.

Хуті заперечують, що їх підтримує Тегеран. Дії створеної саудівцями коаліції з 10 країн засудив шиїтський Іран.

Угруповання Хуті контролює більшість із північних і декілька південних провінцій Ємену.

XS
SM
MD
LG