Доступність посилання

ТОП новини

У Криму обшукують будинок першого заступника голови Меджлісу


Наріман Джелял
Наріман Джелял

У будинку першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла в селі Первомайському Сімферопольського району почався обшук.

Як повідомив проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» активіст кримськотатарського національного руху Заїр Смедляєв, обшук проводять кілька співробітників «Головного слідчого управління Слідчого комітету Росії» у Криму за присутності Джеляла. Також на місці події перебуває адвокат. Біля будинку Джеляла перебувають його рідні і близькі.

За словами Смедляєва, підставою для проведення обшуку стала кримінальна справа щодо масових акцій 26 лютого 2014 року. «Джелял проходить у цій справі як свідок», – заявив Смедляєв.

Він повідомив, що обшук почався після п’ятигодинного допиту Джеляла в «Слідчому комітеті».

27 березня першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла викликали на допит у «справі 26 лютого».

На початку цього тижня в «Слідчому комітеті» відбувся допит заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Його запитували про діяльність заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, затриманого на початку року «за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях», і про те, хто був організатором мітингу 26 лютого 2014 року.

Того дня під кримським парламентом відбувся масштабний мітинг противників і прихильників відділення Криму від України. Кримським татарам, представникам Меджлісу і проукраїнським активістам протистояли проросійськи налаштовані громадяни, яких організували лідери «Русского единства» на чолі з нинішнім «главою» Криму Сергієм Аксьоновим.

XS
SM
MD
LG