Доступність посилання

ТОП новини

У Нігерії продовжують президентські вибори через технічні проблеми


Перевірка відбитків пальців на виборах у Нігерії, 28 березня 2014 року
Перевірка відбитків пальців на виборах у Нігерії, 28 березня 2014 року

У Нігерії продовжили вибори президента країни на другий день, неділю 29 березня, через те, що нова система контролю особи виборців не зчитувала біометричні картки виборця в кількох регіонах країни.

Сам нинішній президент Ґудлак Джонатан, який змагається за переобрання на другий термін, і його дружина не змогли проголосувати з першого разу в суботу, 28 березня: імпортні зчитувальні пристрої, які перевіряють відповідність біометричних даних на картці виборця з даними самого виборця, не розпізнали їхніх відбитків пальців.

Це перша спроба запровадити сучасні технології на виборах у Нігерії, де попередні вибори часто бували заплямовані масовими порушеннями й фальсифікаціями.

Незважаючи на ці проблеми, а також на нові напади ісламістів із угруповання «Боко Харам» на північному сході Нігерії, які вбили там 41 людину в суботу, 28 березня, мільйони людей уже проголосували на виборах, які називають найбільш змагальними за історію країни.

Серед 14 кандидатів перед ведуть нинішній президент, 57 річний Ґудлак Джонатан, християнин із переважно християнського півдня Нігерії, і 72-річний Мухаммаду Бухарі, який у 1980-х роках очолював військову хунту, що керувала тоді країною, і потім уже тричі без успіху балотувався на посаду президента – він мусульманин із переважно мусульманської півночі.

XS
SM
MD
LG