Доступність посилання

ТОП новини

Дипломати: досягнення угоди щодо ядерної програми Ірану під питанням


Засідання міністрів закордонних справ щодо Ірану, Лозанна, 30 березня 2015 року
Засідання міністрів закордонних справ щодо Ірану, Лозанна, 30 березня 2015 року

Західні дипломати на переговорах про ядерну програму Ірану заявляють, що незрозуміло, чи буде укладена угода про скорочення ядерної програми Тегерана до крайнього терміну, встановленого на 31 березня.

Дипломати заявили про це на умовах анонімності після зустрічі міністрів закордонних справ Великобританії, Китаю, Франції, Росії, США, Німеччини й Ірану 30 березня в швейцарській Лозанні.

За словами дипломатів, найскладніші питання булипов’язані з тривалістю будь-яких обмежень щодо ядерної діяльності Ірану після початкових 10 років, скасування санкцій ООН проти Ірану і відновлення санкцій, якщо Тегеран не виконає домовленості.

31 березня збігає термін, який встановили для себе минулої осені міжнародна спільнота й Іран, щоб досягти постійної політичної домовленості щодо суперечливої іранської ядерної програми з тим, щоб Тегеран значно обмежив її обсяг, а світ зняв із нього накладені через цю програму санкції. Остаточну домовленість між шістьма провідними державами світу й Іраном, із технічними подробицями, мали б укласти до 30 червня.

Іран, як підозрюють у світі, намагається чи намагався таємно створити ядерну зброю. Іран заперечує це.

XS
SM
MD
LG