Доступність посилання

ТОП новини

У Росії тюремники просять суд про реальний термін для Навального


Олексій Навальний
Олексій Навальний

Люблінський суд Москви отримав повторне звернення Федеральної служби виконання покарань Росії з вимогою змінити опозиціонерові Олексію Навальному умовне покарання у справі «Кіровлісу» на реальний термін. Про це повідомила прес-секретар суду Ірина Мірошникова.

Перше звернення служби Люблінський суд не розглядав, пославшись на неправильне оформлення документа. 13 березня відомство зажадало посилити покарання Навальному за порушення умов випробувального терміну за вироком. У лютому Навальний відбував 15 діб адміністративного арешту за звинуваченням у порушенні встановленого порядку проведення мітингу. Приводом для затримання і подальшого адміністративного розгляду стало те, що Навальний і його прихильники роздавали в московському метро листівки з інформацією про антикризовий марші «Весна».

У липні 2013 року Олексій Навальний був засуджений судом Кірова до п’яти років ув’язнення за звинуваченнями в розкраданнях на підприємстві «Кіровліс». Пізніше обласний суд замінив реальне покарання на умовний термін і штраф у розмірі 500 тисяч рублів. Навальний називає своє кримінальне переслідування політично вмотивованим.

XS
SM
MD
LG