Доступність посилання

ТОП новини

Херсонська міськрада визнала Росію державою-агресором


Херсонська міська рада визнала Росію державою-агресором. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, «за» проголосували 39 депутатів, «проти» – жодного. Не було й таких, які натиснули б на пульті для голосування кнопку «утримався».

Не брали участь у голосуванні п’ять депутатів, з яких три – представники Комуністичної партії України, один – від Партії регіонів, один – позафракційний.

Серед тих, хто підтримав звернення про визнання Росії державою-агресором були один представник Компартії і п'ять – Партії регіонів.

Внести це питання до порядку денного сьогоднішньої сесії і таким чином підтримати відповідні рішення Верховної Ради України міськраді запропонувала Громадська рада при міському голові.

На сесії також були присутні представники громадськості.

Верховна Рада України на початку року визнала Росію країною-агресором і підтримала звернення до міжнародних організацій про визнання угруповань «ЛНР» і «ДНР» терористичними організаціями, а Росії – агресором.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG