Доступність посилання

ТОП новини

Уряд продовжить дію надзвичайних заходів на ринку електроенергії на місяць


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Кабінет міністрів вшосте введе надзвичайні заходи на електроенергетичному ринку строком на один місяць, заявив прем’єр-міністрів України Арсеній Яценюк.

«Міністерство енергетики шостий раз просить продовжити надзвичайний стан в енергетиці. Я вкрай незадоволений тим, що відбувається в енергетичному секторі. Продовження надзвичайного стану відбиває реальне положення в енергетичному секторі. 2,5 мільярда вже неплатежів, повний бардак в розрахунках з підприємствами електроенергетики, вугілля, як завжди, немає», – заявив Яценюк.

Прем’єр доручив Міненерго виконати необхідні кроки для прийняття заходів щодо стабілізації ринку енергетики.

У серпні минулого року Кабмін затвердив порядок прийняття тимчасових надзвичайних заходів щодо подолання наслідків тривалого порушення нормальної роботи ринку електроенергії. Ці заходи неодноразово продовжувалися.

Близько 47% електроенергії, що виробляється в Україні, генерують АЕС, решту виробляють ТЕС шляхом спалювання газу і вугілля, а також гідроелектростанції і «зелена» енергетика.

Брак природного газу і брак вугілля через захоплення сепаратистами частини Донбасу призвів до дефіциту електроенергії в Україні.

XS
SM
MD
LG