Доступність посилання

ТОП новини

З 1 квітня дані про дітей не будуть вписувати у закордонний паспорт батьків


Державна міграційна служба скасувала внесення даних про дітей у закордонні паспорти батьків з 1 квітня, повідомляє прес-служба відомства.

За новими правилами, закордонний паспорт можна оформити від народження, тому внесення даних про дітей у паспорти батьків не передбачене.

Як заявили в міграційній службі, всі документи, видані раніше, будуть зберігати чинність до закінчення терміну дії, вказаного в документі, тому якщо дані про дітей уже внесені в паспорт, вони залишаються дійсними для подорожей з дитиною.

Водночас, якщо дані про дитину не внесені в закордонний паспорт одного з батьків, для виїзду дитини за кордон необхідно оформити їй закордонний паспорт нового зразка.

У відомстві додають, що діти віком до 16 років звільняються від сплати державного мита, а сканування відбитків пальців рук для оформлення біометричного паспорта здійснюється лише з 12 років за згодою батьків.

Також, до внесення відповідних змін до законодавства залишається можливість оформлення проїзного документа дитини. «Проте слід пам’ятати, що цей документ приймається не всіма країнами світу, зокрема не приймають ці документи Чехія, Португалія, Іспанія. Отже, перед оформленням такого документа необхідно уточнити у консульській установі держави, до якої планується подорож з дитиною, чи приймає ця держава проїзні документи дитини», – заявили в міграційній службі.

З січня 2015 року в Україні видаються закордонні паспорти нового зразка, що містять електронний носій даних, на якому вписана інформація про біометричні показники власника документа з метою його ідентифікації.

XS
SM
MD
LG