Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники Придністров’я тяжко поранили громадянина Молдови – ДПСУ


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Прикордонники невизнаного Придністров’я відкрили вогонь по громадянах Молдови поблизу кордону з Україною, внаслідок чого одна людина була тяжко поранена, повідомляють у Держприкордонслужбі України.

За повідомленням, інцидент стався 31 березня поблизу населеного пункту Нова Андріяшівка у невизнаному Придністров’ї.

«Було встановлено, що зброю проти громадян Молдови в районі населеного пункту Нова Андріяшівка, що близько 1 кілометра від лінії кордону, ймовірно, використовував спецпідрозділ прикордонної варти так званої ПМР», – повідомляє Держприкордонслужба України.

Водночас у прикордонному відомстві поінформували, що деякі проросійські ЗМІ поширюють недостовірну інформацію про те, що зброю проти громадян Молдови застосували українські прикордонники.

«Це підтверджується попередніми висновками роботи комісії з одностороннього розслідування цієї провокаційної ситуації. Зокрема тим, що зброя і боєприпаси в прикордонзагонів, що несуть службу на території, перевірені й у наявності», – йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі наголосили, що звинувачення служби про нібито неправомірне застосування зброї «є явно провокаційними і покликані приховати факт застосування зброї проти своїх співвітчизників прикордонною вартою так званої ПМР, а також спровокувати конфліктну ситуацію і дестабілізувати ситуацію в регіоні».

Охорону державного кордону України на молдовській ділянці посилили.

XS
SM
MD
LG