Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заявляє про викриття на Дніпропетровщині комуністів, які готували диверсії


На Дніпропетровщині СБУ викрила двох комуністів, яких підозрюють у підготовці акцій з дестабілізації ситуації в регіоні, повідомляє прес-центру Служби безпеки.

За інформацією СБУ, у березні нинішнього року члени цієї групи провели у російському Бєлгороді конспіративну зустріч.

«Їм поставили завдання готувати створення чергової так званої «народної республіки» шляхом вчинення терористичних актів та диверсій, провокування псевдопротестних акцій. Їм обіцяли фінансування від російських кураторів з КПРФ», – зазначають в СБУ.

В СБУ наголошують, що у рамках кримінального провадження за статтею 110 Кримінального кодексу України у помешканнях членів групи провели обшуки, вилучили незареєстровану вогнепальну зброю, пропагандистські матеріали проросійського спрямування та електронні носії з інструкціями.

У Дніпропетровській обласній та міській організаціях КПУ Радіо Свобода у середу цю інформацію не підтвердили. Там заявили, що не мають інформації про затримання та обшуки у їхніх членів.

«Я цю інформацію не підтверджую, у мене немає даних про затримання й обшуки у наших однопартійців», – сказав Радіо Свобода керівник обласної організації КПУ Сергій Храпов.

В осередку КПУ також повідомили, що затримання комуністів на Дніпропетровщині були, але торік, у Дніпродзержинську. Їх звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і в незаконному поводженні зі зброєю.

XS
SM
MD
LG