Доступність посилання

ТОП новини

Черговий російський «гумконвой» перетнув кордон України


Черговий, 23-й російський «гуманітарний конвой» зранку 2 квітня перетнув кордон України в пунктах пропуску, які не контролюють українські прикордонники.

За даними російських інформагенцій, колона, що складається з понад 120 автомобілів, розділилася на дві частини. Одна з них через пункт пропуску «Донецьк», що в Ростовській області, рушила в бік Луганська, інша порушила кордон України в районі пункту пропуску «Матвєєв Курган».

Російська сторона стверджує, що в огляді вантажів беруть участь українські митники і прикордонники, які «жодних зауважень не висловлюють», а на пункті пропуску «Донецьк» за «митним оформленням» спостерігають ще й представники ОБСЄ.

Україна неодноразово наголошувала, що Росія введенням таких «гуманітарних конвоїв» із невідомими вантажами без згоди і дозволу української сторони грубо порушує українське і міжнародне законодавство.

Наприкінці січня президент України Петро Порошенко назвав такі «конвої» «квазідопомогою». На його думку, вантажі, які «незаконно переправляє на Донбас агресор», складаються «з пального для танків та зброї для терористів».

XS
SM
MD
LG