Доступність посилання

ТОП новини

У команді траулера, що затонув в Охотському морі, було четверо громадян України – МЗС


На мапі позначене місце аварії траулера «Далекий Схід»
На мапі позначене місце аварії траулера «Далекий Схід»

У команді російського траулера «Далекий Схід», що затонув у четвер, 2 квітня, в Охотському морі, було четверо громадян України, але у трьох із них також були і паспорти Росії. Про це повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс, інформує «Інтерфакс-Україна».

«Як повідомили нам в МНС Сахалінської області Росії, з чотирьох ідентифікованих членів екіпажу у трьох є паспорти Російської Федерації, оскільки вони є жителями Криму. Інформація про ще один уточнюється», – повідомив речник.

За його словами, в даний час інформація уточнюється, «наше консульство у Владивостоку тримає ситуацію на контролі».

Траулер «Далекий Схід» затонув о 6:15 за місцевим часом (у Європі був пізній вечір середи) в Охотському морі за 300 кілометрів на південь від Магадана. Загинули 54 моряки, ще 15 вважаються зниклими безвісти, їх пошуки тривають. 63 членам екіпажу траулера «Далекий Схід» вдалося врятуватися, але близько десяти з них знаходяться у важкому стані через сильне переохолодження.

Всього на борту траулера, за даними рятувальників, перебували 132 людини, з яких 78 – громадяни Росії, 42 – громадяни Бірми, троє – Латвії, четверо – України, п’ять – Вануату.

XS
SM
MD
LG