Доступність посилання

ТОП новини

На ядерних переговорах є прогрес, але угоди поки немає – представник Ірану


Джавад Заріф
Джавад Заріф

Міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф заявляє, що в ході ядерних переговорів у швейцарській Лозанні сторонам вдалося домогтися значного прогресу, проте сторони ще не досягли остаточної угоди щодо запропонованих питань.

«Ми продовжуємо працювати над виробленням основних параметрів, що дозволить нам підготувати проект остаточної угоди до 30 червня», – сказав він. Минулої ночі Заріф провів переговори з держсекретарем США Джоном Керрі, які тривали кілька годин. У ніч на четвер були проведені ще кілька двосторонніх зустрічей.

Переговори щодо іранської ядерної програми, в яких беруть участь представники Ірану і шести світових держав – Китаю, Франції, Росії, США й Німеччини, тривають.

31 березня учасники переговорів щодо іранської ядерної програми вирішили продовжити консультації, оскільки до цього терміну їм не вдалося досягти рамкових домовленостей про обмеження Іраном ядерних розробок в обмін на послаблення міжнародних санкцій. Ці домовленості повинні стати основою для всеосяжного майбутньої угоди, крайній термін досягнення якої призначений на 30 червня.

Захід підозрює Тегеран у спробах створити ядерну зброю. Іран відкидає ці припущення, стверджуючи, що розробки ведуться виключно в мирних цілях.

XS
SM
MD
LG