Доступність посилання

ТОП новини

МЗС закликає ЮНЕСКО засудити передачу центру «Артек» у власність Росії


Міністерство закордонних справ закликає ЮНЕСКО та світове співтовариство засудити передачу міжнародного дитячого центру «Артек» у федеральну власність Росії, йдеться у заяві МЗС.

«Цей ганебний крок є продовженням злочинної політики Росії в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, яка продовжує здійснювати цілеспрямоване пограбування України та вкотре демонструє зухвале ставлення до базових принципів міжнародного права»,– йдеться у заяві.

Напередодні стало відомо, що влада анексованого Криму ухвалила рішення про передачу майна міжнародного дитячого центру «Артек» у федеральну власність.

Раніше у МЗС заявили, що «Росія здійснює цілеспрямоване пограбування України». Зокрема, за даними відомства, понад 400 українських підприємств незаконно націоналізовано, незаконно використовуються надра України, захоплено 18 газових родовищ.

16 березня 2014 у Криму відбувся так званий «референдум», який став підставою для приєднання півострова до Російської Федерації. Ні Україна, ні міжнародна спільнота цей «референдум» не визнали легітимним. Для Москвивін став підставою для анексії Криму.

XS
SM
MD
LG