Доступність посилання

ТОП новини

Працівники «Південмашу» пікетували обласну прокуратуру через невиплату зарплати


Робітники «Південмашу» вдесяте вийшли на акцію протесту проти невиплати зарплати
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:25 0:00

Працівники головного виробника космічної техніки в Україні – державного підприємства «Південний машинобудівний завод», що у Дніпропетровську, – а також незалежних профспілок пікетували обласну прокуратуру через невиплату зарплати. Це вже десята акція протесту «південмашівців» від початку року.

Учасники акції тримали в руках плакати з написами «Невиплата зарплати – це замах на життя!», «За невиплату зарплати – кримінальну відповідальність! Без компромісів».

За словами працівників, вони вимагають від обласної прокуратури втрутитися в ситуацію з невиплатою зарплати на підприємстві упродовж майже півроку, розпочати кримінальні провадження за цим фактом, а також за фактами невиплати зарплати на інших промислових підприємствах області різних форм власності.

За словами працівників, заборгованість складає понад 40 мільйонів гривень, гроші їм винні за 5 місяців. Крім того, працівники «Південмашу» нарікають на брак замовлень на продукцію й роботу підприємства за скороченим, 3-денним робочим графіком.

З будівлі прокуратури до учасників акції вийшов заступник прокурора області Юрій Юрченко. За його словами, проблема невиплати заробітної плати на «Південмаші» перебуває в компетенції не обласної, а військової прокуратури, щодо решти підприємств області, де є зарплатні борги, ситуацію з’ясовують.

За даними адміністрації підприємства, для стійкої роботи «Південмашу» 2015 року завод потребує замовлень на 2,5 мільярда гривень, обсяги уже укладених контрактів оцінюють в менш ніж 1 мільярд гривень. У жовтні 2014 року під час свого візиту на «Південмаш» президент України Петро Порошенко заявив, що доручить включити продукцію заводу, зокрема зброю, до державного оборонного замовлення на 2015 рік.

XS
SM
MD
LG