Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську почали голосувати за перейменування скверу імені Леніна


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

У Дніпропетровську почали обирати нову назву для скверу імені Леніна, що в центрі міста, біля будівлі облдержадміністрації. Голосування щодо назви скверу стартувало на офіційному сайті Дніпропетровської міськради, повідомляє мерія.

За задумом організаторів голосування, жителі міста мають обрати одну з кількох назв і проголосувати за неї, надіславши електронного листа. Голосування триватиме до 15 квітня.

Як варіанти пропонується: сквер Героїв, сквер Героїв боротьби за Незалежність, сквер Незалежності, сквер Захисників України, сквер Захисників Батьківщини. Поки більшість відвідувачів сайту висловились за назву «сквер Незалежності».

У лютому активісти Дніпропетровська виступили з ініціативою перейменування скверу імені Леніна, робоча назва, яка тоді обговорювалась, – сквер імені Героїв АТО. Відповідне звернення ініціатори передали до головного управління архітектури міської ради.

Остаточне рішення мають ухвалити депутати на сесії міськради.

У лютому 2014 року в Дніпропетровську активісти повалили пам’ятник Леніну на головній площі міста. Потім у місті розгорнулась дискусія щодо подальшої долі колишньої площі імені Леніна (нині, за рішенням міськради, – Героїв Майдану).

XS
SM
MD
LG