Доступність посилання

ТОП новини

Донбас: штаб АТО і сепаратисти заявляють про посилення обстрілів


У штабі АТО заявлять про загострення ситуації у зоні бойових дій на Донбасі. За їхньою інформацією, з 18 години вечора до півночі 3 квітня бойовики 14 разів порушували режим припинення вогню.

«Впродовж вчорашнього вечора, з 18.00 до опівночі 3 квітня, ситуація в зоні АТО дещо загострилась. Противник не лише продовжував збройні провокації із використанням стрілецької зброї, а й застосовував артилерію, яка згідно домовленостей мала бути відведена від лінії розмежування», – зазначив речник штату АТО Анатолій Стельмах.

За його словами, найскладнішою ситуація залишається поблизу Донецька.

«Тут з 19.06 до 19.45 бойовики із 122 – міліметрової артилерії обстріляли Авдіївку. А в 19.45 по цьому ж місту злочинці відкрили вогонь з танку», – зазначив Стельмах.

У штабі АТО повідомляють також про обстріли на маріупольському напрямку.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Бойовики також повідомляють про обстріли їхніх позицій українськими військовими. Вони заявляють, що за минулу добу українські силовики 27 разів порушили режим «тиші» на Донбасі.

«Українські силовики використовували артилерію калібром 122 міліметри, танки, міномети калібром 82 і 120 міліметрів, стрілецьку зброю і гранатомети», – зазначають сайти сепаратистів.

Бойовики повідомляють про обстрілу у районах Горлівки, Спартака та Широкина, а також побіля міста Докучаєвськ Донецької області та Донецького аеропорту.

12 лютого у Мінську були підписані угоди, які мали покласти край бойовим діям на Донбасі, але остаточного припинення вогню не відбулося. Також мінські домовленості передбачають відведення важких озброєнь від лінії розмежування на Донбасі. ​

XS
SM
MD
LG