Доступність посилання

ТОП новини

«Аш-Шабаб» знову погрожує нападами у Кенії


Лікарі допомагають студентці, пораненій під час нападу на університет у Кенії, 2 квітня 2015 року
Лікарі допомагають студентці, пораненій під час нападу на університет у Кенії, 2 квітня 2015 року

Бойовики сомалійського ісламістського угруповання «Аш-Шабаб» знову погрожують нападами у Кенії після атаки 2 квітня на університет, внаслідок чого загинули майже 150 людей.

«Кенійські міста стануть червоними від крові», – йдеться у заяві екстремістів.

Учора, 3 квітня, речник «Аш-Шабаб» заявив, що для кенійців не буде «безпечного місця» доки вони залишатимуться частиною багатонаціональних сил Африканського союзу, які воюють проти «Аш-Шабаб» у Сомалі.

2 квітня щонайменше четверо бойовиків вбили щонайменше 147 студентів, переважно християн під час 16-годинного нападу на університет на північному сході Кенії, у місті Гарісса. За словами очевидців, нападники спеціально обирали за жертв християн, відпускаючи студентів, які могли відповісти на питання по Корану.

За повідомленням CNN, наразі у Кенії заарештували 5 людей за підозрою в організації нападу. Більше деталей не повідомляється.

3 квітня президент США Барак Обама висловив співчуття президенту Кенії Угуру Кеньятті. За повідомленням Білого дому, Обама планує цього року відвідати Кенію.

Екстремістське ісламістське угруповання «Аш-Шабаб», яке взяло на себе відповідальність за напад, назвало його помстою за участь кенійських військ у боях в Сомалі.

Бойовики угруповання «Аш-Шабаб» регулярно нападають на Кенію з 2011 року, коли кенійські війська направили до Сомалі на допомогу в боротьбі з бойовиками там.

Угруповання виступає за створення Ісламської держави в Сомалі.

XS
SM
MD
LG